04 de desembre 2009

Macroenquesta de la UOC


 Avui és un dia per l'esperança. El diari Avui ha publicat una encarregada per la Universitat Oberta de Catalunya en la que diu que el 50,3% voraria "Sí" a la independència. Partits tradicionalment nacionalistes com Ciu ja s'ha afanyat a relativitzar l'enquesta i a matisar-la, i segurament si ens trobéssim amb les urnes al davant i amb una campanya electoral ens situaríem encara lluny del que desitgem, però és un pas molt important.

La societat catalana ha normalitzat l'independentisme i ha començat a assumir-ne els seus postulats. Crec que des d’Esquerra, encara que no n'obtinguem els fruits electorals, n'hem d'estar especialment orgullosos. Que els independentistes estiguin al govern també te els seus avantatges, ajuda a normalitzar i a treure estigmes, que des de postures més radicals i pures, s’enquisten. Que els independentistes siguin capaços de fer president de la Generalitat de Catalunya, a un senyor de Córdoba, ajuda tant o més, que les mil proclames buides de contingut que es llançaven des del nacionalisme tradicional per la integració dels nouvinguts.

Segurament l'editorial de l'altre dia dels 12 diaris és possible perquè la societat ja va un pas per davant. Demanen dignitat i crec que el que hem de demanar és independència, però és un començament.

Per cert, també és curiós que l'enquesta es publiqui just quant el diari Avui canvia de mans. També s’hagués publicat amb Planeta i Godò al davant?

1 comentari:

Julià Fernàndez i Olivares ha dit...

Ei, Ramon ben trobat! interessant, et seguiré sectari!