28 de maig 2010

30M, Vota “Sí”

El proper 30 de maig a Sabadell es durà a terme la Consulta sobre l’Autodeterminació a Sabadell, un camí que va encetar Arenys de Munt i al que s’hi han anat unint més municipis en diverses onades de consultes, aquestes. són un gran instrument per fer pedagogia de la participació ciutadana però també per l'exercici de la democràcia. Molta gent ens ha preguntat, i a Sabadell quant? Doncs el proper diumenge 30M, tot un repte tant per la infraestructura necessària en una població tant gran, com pel fet de ser l’ única ciutat del país que ho fa en aquesta data. Si tens més de 16 anys i estàs empadronat a Sabadell, des d’Esquerra et volem animar a votar “Sí” a la independència de la nostra nació.


Tal i com està la situació política actual i l'estat d'ànim de la gent, en aquests moments l’única idea que fa moure centenars de milers persones un matí de diumenge, a ciutats grans com Sant Cugat o a petites con Ullastrell, és la idea de la llibertat nacional i la del procés democràtic cap a la independència. Es va veure en les anteriors consultes a altres municipis i estem treballant des del primer dia perquè es torni a veure el 30M a la nostra ciutat. No et deixis enganyar per la participació o per la seva oficialitat, i vés a votar, a altres referèndums organitzats per grans ajuntaments amb pressuposts milionaris i amb l’estructura “oficial” a disposició, han tingut una baixíssima participació i el resultat en cap cas ha estat qüestionat. Les diverses onades de referèndums per l’autodeterminació han atret la mirada de molts mitjans de comunicació internacionals que se n’han fet ressò, i avui i gracies a això, internacionalment Catalunya comença a estar al mapa al costat d’altres pobles que lluiten per la seva llibertat.


Votar "Sí" ajuda a perdre la por sobre el procés d’independència. Massa sovint els qui no volen que els Països Catalans decideixin el seu futur en llibertat treuen el fantasma de la divisió social, d'allò que ens separa. Aquest argument es desmunta completament quan en altres ciutats i pobles veiem a milers de persones anant a votar sobre la independència de Catalunya, I aquí a Sabadell, quan veiem que la gent s’acosta a les urnes de vot anticipat que hi ha repartides per tota la ciutat, tranquil·lament i amb actitud festiva. Gent de totes de les edats i procedència, que parlen diverses llengües, i que segurament sobre altres qüestions discrepen, però que són capaces d'expressar-se lliurement a favor del "sí" o del "no" en un procés netament democràtic i cívic.


Les Consultes populars per l’autodeterminació són una nova fita que l’ independentisme posa a l'agenda política del país, i després d’aquestes, caldrà recollir el testimoni des de les institucions. Els que volem que tingui lloc una consulta oficial, decisòria i amb totes les garanties electorals, continuarem treballant-hi, des de les institucions i des del carrer. Acabem d’aprovar al Parlament una Llei de consultes, un reconeixement parlamentari de les consultes sobre la independència i la vigència del dret a l’autodeterminació de la nació catalana; però sabem que no n’hi ha prou, que cal anar molt més enllà. Ara cal que tu votis, poder votar i fer-ho pel "Sí" és una oportunitat única que no es pot malbaratar.