04 de gener 2010

Bustos encapçala el front espanyolista contra la Llei de Vegueries

Aquest any 2010 arrenca amb el compromís del govern de tirar endavant la llei de vegueries, prevista en el desplegament de l'Estatut. Aquesta és una reivindicació historia dels polítics catalans, recordar que les vegueries històricament ja existien a Catalunya i que van se derogades al segle XVIII amb el decret de Nova Planta.

La llei de vegueries és la superació de les diputacions i del model territorial imposat per Espanya, i evidentment compta amb l'atac frontal dels petits cacics locals de mentalitat espanyolista com el nostre estimat alcalde i president de la Federació de Municipis de Catalunya, Manel Bustos que si una cosa te clara es que el seu model és l'Espanyol

Aquesta llei, impulsada pel departament de Governació de Jordi Ausás, preveu una divisió del Principat en set vegueries: Alt Pirineu-Aran, Àmbit Metropolità, Camp de Tarragona, Comarques centrals, Girona, Ponent i Terres de l'Ebre i evidentment això comporta friccions territorials, perquè malauradament, les solucions perfectes no existeixen, però és una llei que porta un llarg procés de negociació i és un gran avenç en la governabilitat i en el acostar la política als territoris naturals.

Sr. Bustos, ja sabem que qualsevol canvi del model Espanyol el molesta. Que ha fet durant tot aquest temos en el procés de negociació? No posi pals a les rodes ara a última hora, faci la seva feina, i per un cop, posi per davant els interessos de la gent de la majoria del municipis a qui vostè representa. Demana responsabilitat institucional, i els que en aquests moment no la tenen, és qui els que com vostè, no saben deixar de mirar-se el melic per mirar el pais.