31 de març 2007

Estil bustos

Estem en pre-campanya electoral, és l’hora de que els partits polítics expliquem als ciutadans el nostre programa electoral, però també és moment de valorar la feina del que ha estat l’equip del govern durant els quatre anys de legislatura. Estem convençuts de que durant aquest temps s’ha fet feina, de fet, d’això es tracta, i el partit socialista amb tot el seu aparell mediàtic ja se n’encarrega d’explicar-ho sobradament, però al nostre entendre, aquest equip de govern té algunes assignatures pendents i una és el seu alcalde i la seva incapacitat d’estar al front en moments de crisis.

En aquest mandat el consistori ha tingut dues grans crisis polítiques. La primera, en el moment que es va trencar la coalició de govern, on primer CiU i després Esquerra i Icv-Euia van sortir del govern. Una cosa que ens va sorprendre és que en el moment de màxima tensió, en la reunió on es va acabar de trencar el pacte, el senyor alcalde no hi era present. Va delegar la feina bruta de fer-nos fora en dues altres persones de l’equip del govern. Sis anys de treball conjunt es van donar per liquidats amb unes declaracions als mitjans de comunicació abans de parlar amb nosaltres, i una reunió després, sense la seva presència. Un final decebedor.

L’altra crisis de govern, la tenim aquest dies, amb el contenciós administratiu presentat per algunes forces polítiques pel conveni signat entre l’alcalde i el Sr Rubalcaba, ministre de l’ Interior espanyol, per la cessió de l’antiga caserna de la Guardia Civil.

Abans del ple es van retirar dues de les mocions a canvi del compromís de parlar-ne i donar les explicacions al més alt nivell, i en aquesta ocasió, l’alcalde també és incapaç de posar-se al davant de la negociació i mantenir una reunió amb les altres forces polítiques. Com en l’altra ocasió, envia a altres persones a fer la feina.

Tenim un alcalde que gairebé és omnipresent, que està a tot arreu, sempre ens el trobem inaugurant coses, algunes fins i tot més d’una vegada. I ja està bé que hi sigui en els moments dolços!. L’alcalde ha d’estar al costat dels ciutadans, i tant que sí. Però també el volem ens els moments durs, en els moment d’assumir responsabilitats, de dialogar, de negociar i potser de reconèixer que tot no s’ha fet del tot bé. Tot és millorable i el diàleg és important per poder-se entendre.

Potser aquest és "l’estil Bustos", i no ens agrada, ho hem dit en més d’una ocasió i ho tornem a dir ara. Esperem que el sr. Alcalde reflexioni i pel bé de tots, canviï aquesta actitud.